Chrome extensions top 5

Sinds 2005 kun je naar hartelust door de videodatabase van YouTube heen surfen. Het aanbod wordt steeds groter, waarmee de kans ook groter is dat je langer en vaker op de site zit, op zoek naar nieuwe filmpjes. Misschien is het daarom nu een keer tijd om te kijken of je je YouTube-ervaring iets kunt verrijken. Google biedt verschillende Chrome extensions die duidelijk iets kunnen toevoegen aan een bezoek aan de site.

Top 5 > Chrome extensions

5. YouTube Feed

Als je veel gebruik maakt van YouTube, hoort deze plugin zonder meer op je computer thuis. Met YouTube Feed wordt het veel gemakkelijker om up to date te blijven met het aanbod van de makers waar je fan van bent. Je hoeft niet meer zelf te controleren of er nieuw materiaal is bij gekomen. Gebruikers krijgen automatisch een bericht zodra er een interessante video is bijgekomen.

Het best werkt deze plugin als je je met een account abonneert op een bepaald kanaal. Zodra er dan een nieuw filmpje wordt geüpload, krijg je daar bericht van. Als één van de eersten zie je dan de nieuwste video’s die je leuk vindt, zonder dat je daar zelf continu naar op zoek hoeft te gaan.

Handig aan deze plugin is ook dat je hem naar je eigen voorkeur kunt instellen. Zo kun je bijvoorbeeld een maximum aantal nieuwe feeds aangeven, zodat je niet te veel gestoord wordt, en kun je bepalen hoe vaak de plugin moet controleren op nieuwe uploads.

Volg je graag bepaalde kanalen en uploaders, en wil je als eerste hun nieuwste creaties zien, dan is YouTube Feed een onmisbare plugin.

4. Magic Actions

Dit is een plugin die het met name goed zal doen onder de YouTube-fanaten die zich willen laten onderdompelen in fraaie video’s. Het belangrijkste van Magic Actions is dat het er voor zorgt dat al je concentratie uit kan gaan naar het filmpje dat je hebt aangeklikt.

Magic Actions doet dat op verschillende manieren. Ten eerste geeft het je de mogelijkheid om in te stellen dat er altijd de hoogst beschikbare resolutie wordt aangezet. Zo hoef je dus niet nog apart een andere kwaliteit te selecteren als je een mooie documentaire wil gaan kijken, of je wil vergapen aan de nieuwste trailer van een spektakelfilm. Om dat nog verder te optimaliseren, kun je met de plugin ook een bioscoopeffect nabootsen. Alles op je scherm wordt dan donker gemaakt, behalve het filmpje, zodat die extra in het oog springt en je er geconcentreerder naar kunt kijken. En om het allemaal nog wat gemakkelijker te maken, biedt Magic Actions ook de mogelijkheid om het volume van een video aan te passen met de scroll-knop van je muis.

Met de plugin kun je ook nog eens een eigen kleurenthema instellen. Je krijgt daar al een ruime keuze in, maar mocht daar niets bij staan dat je aanspreekt, kun je er altijd nog zelf een samenstellen. Grote kans dus dat je YouTube-leven met deze plugin weer een stukje beter wordt.

3. YouTube Options

Ook met deze plugin voor Chrome kun je YouTube automatisch in de hoogst beschikbare kwaliteit een filmpje laten afspelen, maar dat is nog lang niet alles. Met YouTube Options kun je de manier waarop je filmpjes kijkt secuur afstemmen.

Naast het vooraf bepalen van de resolutie, kun je bijvoorbeeld de auto-play-functie uitschakelen. Je zet daarmee wel alvast een filmpje klaar, want het programma laadt hem alvast, maar je hoeft hem nog niet meteen te bekijken. Ook kun je ‘keyboard-controls’ instellen, zodat je filmpjes makkelijker en sneller kunt bedienen. Het zijn slechts een paar van de vele opties.

Met afstand de beste optie die deze plugin heeft, is het verbergen van advertenties. Niet langer worden die mooie of interessante video’s vervuild door reclames waar je niets aan hebt. Ook de annotaties die uploaders nog wel eens over hun filmpjes heen plakken -soms ook om reclame te maken- kunnen worden weggefilterd. Zo kun je dus nog meer genieten van wat YouTube te bieden heeft.

2. FVD Video Downloader

Met zo veel filmpjes op het internet, komt het al snel genoeg voor dat je er een vindt die je nog eens wil zien. Onhandig is het dan wel dat je steeds weer terug moet naar de site waar je hem hebt gevonden, waarbij je bovendien nog moet hopen dat hij niet inmiddels is verwijderd. Met FVD Video Downloader hoef je je daar geen zorgen om te maken. Online video’s kun je er in een handomdraai mee naar de harde schijf van je computer halen.

Je kunt daarbij zelf instellen in welke kwaliteit en in welk formaat je de filmpjes wil bewaren. Zo kun je bijvoorbeeld een imponerende animatie in Full HD downloaden en een meer informatieve video opslaan in een lagere resolutie, zodat je ruimte op de harde schijf bespaart. Filmpjes kun je naast MP4 en FLV ook als MP3 downloaden, zodat je een audiobestand op je computer krijgt. Handig voor muziek die je graag nog eens op je iPod terugluistert.

FVD is een fijne plugin, maar heeft wel één nadeel: de enige site waarvan het je niet laat downloaden is YouTube. Het werkt wel op tientallen andere sites als Facebook,  Vimeo en Dailymotion, maar helaas is de grootste en bekendste site uitgesloten. Afgezien daarvan is dit een top-plugin. Maar gelukkig hebben we nog een onbetwiste eerste plaats in onze top 5.

1. Ultimate Video Downloader

Ja, de naam zegt het eigenlijk al. Als je filmpjes wil downloaden van YouTube, is dit de plugin die je moet hebben. Andere websites zijn in dit geval dan wel weer uitgesloten, maar YouTube heeft zo’n grote database en deze plugin werkt zo gemakkelijk, dat je na installatie niets anders meer wil.

Na de installatie ziet YouTube in Chrome er net iets anders uit. Onder ieder filmpje is de knop ‘Download’ toegevoegd. Wie daar op klikt ziet een lijstje verschijnen met de mogelijke resoluties en formaten die er te downloaden zijn. Met een simpele klik staat de video vervolgens razendsnel op je computer.

Veel simpeler en effectiever dan dit gaat het niet worden. Tel daarbij op dat Ultimate Video Downloader er ook nog eens voor zorgt dat advertenties verleden tijd zijn, en je hebt hier de beste plugin die een YouTube-gebruiker zich kan wensen.

Loading Facebook Comments ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>