Clipget

ClipGet-logoMet het grote aantal YouTube-downloaders dat er op internet is te vinden, kan het best moeilijk zijn om tot een goede keuze te komen. Een van de afwegingen die je dan moet maken is of je voor een vrij simpel uitgeruste maar gratis downloader gaat, of voor een meer uitgebreide variant die geld kost. Voor ClipGet Video Downloader moest je eerst altijd betalen, maar nu het gratis is, is de keuze snel gemaakt.

De verkoop zal misschien wel tegen zijn gevallen, want de makers van ClipGet verlaagden de prijs van 25 dollar naar nul komma nul. En dat zonder ook maar iets aan hun downloader te veranderen. Dat betekent dus dat je een programma hebt dat van een vergelijkbare kwaliteit is als veel andere betaalde YouTube-downloaders, terwijl je er niets voor kwijt bent.

ClipGet is inderdaad een fijn programma om mee te werken. De downloader bestaat uit één simpel scherm waarin alles direct duidelijk wordt. Bovenin is een balk te vinden waarin je een gekopieerde URL plakt (dit mag van YouTube zijn, maar ook van andere sites als Vimeo en Dailymotion) en direct daaronder kun je aangeven in welk bestandsformaat het te downloaden filmpje moet worden opgeslagen. Geen gezeur dus met achteraf bestanden converteren, wat regelmatig voorkomt bij andere downloaders. Gebruikers kunnen kiezen uit veel gebruikte bestandstypes als AVI (voor PC of voor DVD-speler), MP4 (voor iPhone of voor een Windows telefoon) en MP3. Met die laatste krijg je dus de mogelijkheid om alleen de audio uit een video te halen. Handig omdat het een stuk minder ruimte in beslag neemt, en omdat het videomateriaal bij veel muziek toch al niet veel toevoegt.

Gebruiksvriendelijk, veel mogelijkheden, geen haperingen of vervelende dingen als spyware, en nog gratis ook. Het mag duidelijk zijn dat gebruikers met ClipGet Video Downloader een prima keuze maken.

Voordelen:

  • Het is gratis
  • Je hoeft nergens te twijfelen, alles wijst zich direct vanzelf
  • Je kunt van verschillende websites downloaden
  • Bestanden worden direct omgezet naar een formaat naar keuze

Nadelen:

  • Het werkt alleen op Windows

Download ClipGet

Screenshot van Clipget

clipget screenshot

Loading Facebook Comments ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>