DownloadStudio

DownloadStudio logoJe wil graag filmpjes van YouTube bewaren zodat je ze laten makkelijk terug kan kijken, zelfs als je geen internetverbinding hebt. Er zijn honderden programma’s die je daar verder mee kunnen helpen, maar wat is nou de beste keuze? Als je echt fanatiek aan de slag wilt gaan, kun je overwegen om een betaalde converter te nemen. Eenmalig moet er een bedrag worden neergeteld, maar daar krijg je wel veel gemak en handige extra’s voor terug. DownloadStudio is zo’n programma, hoewel het niet helemaal ideaal is.

De prijs voor deze software is 25 dollar, wat rond het gemiddelde schommelt van de meeste YouTube-converters die geld kosten. Voor dat bedrag krijg je een programma dat snel downloadt, gemakkelijk werkt en videobestanden naar uiteenlopende formaten kan omzetten.

Prettig aan DownloadStudio is het herkenbare uiterlijk, dat veel weg heeft van Windows Verkenner. Alles wordt overzichtelijk ingedeeld, zodat de gebruiker het waarschijnlijk binnen een mum van tijd onder de knie heeft. Wat deze converter ook interessant maakt is het feit dat hij niet alleen geschikt is voor het downloaden van video’s, maar van alles dat er op het internet te vinden is. Plaatjes, programma’s, of zelfs hele websites; verzin het maar.

Maar hier gaat het natuurlijk om de filmpjes, en daar is DownloadStudio erg goed in. Sites buiten YouTube zoals Dailymotion en Vimeo werken net zo makkelijk, het is geschikt voor de populairste webbrowsers, en het zit vol met opties om het downloadproces makkelijker te maken voor de gebruiker.

DownloadStudio in het kort

Toch kleven er ook wel nadelen aan dit programma. Ondanks dat het zo compleet oogt, heeft het ook zijn beperkingen. Zo kunnen gedownloade bestanden niet direct worden omgezet naar een geschikt formaat. Wie een filmpje van YouTube bijvoorbeeld later op zijn iPhone wil terugzien, moet daar aparte software voor downloaden. Daarnaast lijken er problemen op te treden als er meerdere grote videobestanden (hoger dan 300MB) worden gedownload. Voor een programma van 25 dollar zijn dat soort missers toch wel pijnlijk. Wie zich er niet aan stoort zal zijn hart echter op kunnen halen met DownloadStudio.

Voordelen:

  • Werkt gemakkelijk
  • Downloads gaan lekker snel
  • Alle websites en browsers zijn geschikt

Nadelen:

  • Het kost 25 dollar
  • Bestanden kunnen niet naar een ander formaat worden omgezet
  • Meerdere grote video’s tegelijk downloaden levert problemen op

 
Bezoek de website!
0 keer gedownload.

 

Screenshot van DownloadStudio

DownloadStudio screenshot

Loading Facebook Comments ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>