Fast Downloader

Fast Downloader logoWe moeten toegeven dat Fast Downloader wel een erg aantrekkelijke naam heeft. Maar natuurlijk is daar nog helemaal niks mee gezegd. Op het internet circuleren tientallen -zo niet honderden- YouTube-downloaders die gebruikers voor de gek proberen te houden. Ook bij deze is het oppassen geblazen. We willen hem niet direct afschrijven, maar wees bedacht op mogelijke stoorzenders.

Computergebruikers die verstand van zaken hebben en goed zijn uitgerust met degelijke antivirus-software, zullen zich waarschijnlijk weinig zorgen hoeven te maken om dit programma. Zoals bij veel gratis downloaders krijgen mensen hier meer dan waar ze om hebben gevraagd bij de installatie. Regelmatig heeft dat ook te maken met het feit dat gebruikers niet goed lezen waar ze mee akkoord gaan, maar het wordt ook wel eens wat listiger verpakt dan dat. En als spy- of malware eenmaal is geïnstalleerd, is het erg moeilijk om het nog weg te krijgen. Een gewaarschuwd mens telt voor twee. Het beste is waarschijnlijk nog om deze YouTube-downloader volledig links te laten liggen, maar voor mensen die weten wat ze doen en toch geïnteresseerd zijn, is wat extra informatie nog wel op zijn plaats.

Fast Downloader heeft een zeer simpel ogend menu, waarmee eigenlijk niemand in de fout kan gaan. Gebruikers kopiëren een URL van een filmpje naar keuze en plakken die in de daarvoor bestemde balk. Vlak daaronder kan er worden aangegeven of het bestand in FLV, MP4, 3GP of HD moet worden gedownload. Die laatste is een aardige toevoeging. Het komt niet vaak voor dat gratis programma’s de hoogste resoluties ondersteunen.

Maar goed, daar staat dus wel wat voor tegenover. Het gevaar van de stiekem meegeleverde software is niet helemaal duidelijk, maar mensen die voor deze downloader kiezen moeten zichzelf van tevoren even goed achter de oren krabben. Achteraf zullen de nadelen misschien minder ernstig uitpakken dan je zou verwachten, maar beter is waarschijnlijk om dat risico gewoon helemaal niet te nemen. Er zijn genoeg alternatieven te vinden.

Voordelen:

  • Het is gratis
  • Simpel en gebruiksvriendelijk uiterlijk
  • Kan bestanden omzetten naar verschilende formaten en ondersteunt HD

Nadelen:

  • Gebruikers lopen risico om blootgesteld te worden aan spy- en malware
  • Er zijn genoeg alternatieven waarbij je dat risico niet hoeft te lopen

Download via de beveiligde verbinding van MEGA!
3 keer gedownload.

 

Screenshot van Fast Downloader

Fast Downloader screenshot

Loading Facebook Comments ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>