Top 5: Firefox addons

Ga je voor snelheid en gebruiksgemak, dan zijn FireFox addons een slimme keuze. Je hoeft dan geen extra programmavenster te openen, maar kunt alles besturen binnen je eigen browser. Hieronder hebben wij een top 5 samengesteld van de beste die we konden vinden.

5. Speedbit Video Downloader

firefox addonsMet een paar klikken staat je favoriete filmpje opgeslagen op je computer. Na installatie van Speedbit wijst eigenlijk alles zich vanzelf. Met deze downloader installeer je een toolbar in je browser, waarmee je gemakkelijk online video’s kunt bewaren, ook al geeft de website daar zelf geen optie voor. Alles dat een gebruiker hoeft te doen is rondsurfen tot hij een geschikt filmpje heeft gevonden en vervolgens op de ‘Download and Convert Video’-knop klikken. Dat hoeft niet alleen op YouTube te zijn. Speedbit werkt net zo goed op andere sites met flash-filmpjes, zoals Facebook, Google en Dailymotion.

Videobestanden omzetten naar toegankelijke formaten is ook geen probleem met deze extensie, hoewel de gebruiker niet bijzonder veel bestandstypes krijgt om uit te kiezen. Wel is het mogelijk om een video naar MP3 om te zetten.

Alertheid bij de installatie van Speedbit is wel geboden. Hier en daar wordt er gewaarschuwd voor de mogelijkheid van meegeleverde malware. Het is de voornaamste reden dat deze downloader niet hoger in ons lijstje is geëindigd, maar wie erop bedacht is hoeft daar geen problemen mee te krijgen.

speedbit video downloader screenshot

Download Gratis!

4. GetGo Download Manager

getgoEen onopvallende downloader, maar kwalitatief hoogstaand. Ook in het geval van GetGo komt er na de installatie een knop in beeld zodra er een online filmpje wordt opgezocht. Met een klik verschijnt dan het hoofdvenster van het programma zelf, waarin overzichtelijk de lijst met downloads staat weergegeven.

Er staat onder meer bij hoeveel bandbreedte een download in beslag neemt, en dat is aardig wat. Dankzij de ingebouwde download-accelerator staat een filmpje aanzienlijk vlotter op de harde schijf dan bij de gemiddelde downloader. Hou er hierbij wel rekening dat die snelheid ook afhankelijk is van je eigen internetverbinding.

Fijn aan GetGo is ook dat het net als Speedbit geschikt is voor meer sites dan alleen YouTube. Sterker nog, je hoeft er niet eens alleen video’s mee te downloaden. Alles wat op internet te vinden is kun je met dit programma opslaan.

Qua downloads is GetGo een heerlijk compleet programma. Het enige nadeel zit hem in het omzetten van filmbestanden. Gebruikers die dat willen, moeten nog op zoek naar een extra programma. Heel erg is dat niet, want met GetGo zelf kunnen ze dat vervolgens gemakkelijk downloaden.

GetGo Download Manager screenshot

Download Gratis!

3. Video DownloadHelper

video downloadhelperWie Video DownloadHelper voor het eerst gebruikt, zal wellicht aanvankelijk wat teleurgesteld kunnen zijn. Het lijkt alsof het programma maar weinig te bieden heeft, maar na wat te hebben rondgeklikt blijkt deze extensie toch behoorlijk wat in zijn mars te hebben.

Na installatie zullen gebruikers links bovenin de browser een grijs icoontje vinden waarop drie balletjes staan. Zodra er een site wordt geopend waar videomateriaal te vinden is, worden de balletjes gekleurd en beginnen ze te draaien. Het was mooi geweest als één klik erop genoeg was geweest om een download te starten, maar daarvoor moet toch wat meer moeite worden gedaan. Eerst moet er op het pijltje naast het icoon worden geklikt, waarop er een lijst met beschikbare formaten wordt weergegeven. Het ziet er niet erg uitgebreid uit, maar als je de muis een paar seconden stil boven één van de formaten, verschijnt er een lijst met extra opties, waaronder ‘Downloaden en converteren’. En dan kunnen gebruikers wel kunnen kiezen voor een groot aantal output-formaten. Vervolgens komt het ook nog wel eens voor dat de computer goed moet worden ingesteld om het programma bestanden automatisch te aten converteren.

Het kan dus even duren voordat alles werkt zoals je wil, maar daarna is Video DownloadHelper een erg fijne extensie om in je browser te hebben.

Video DownloadHelper screenshot

Download Gratis!

2. Easy YouTube Video Downloader

easy youtube video downloaderHoewel deze extensie alleen binnen YouTube werkt, zul je toch merken dat dit een prettiger programma is om mee te werken dan al het bovenstaande. Bovendien is het aanbod op YouTube al zo groot, dat het waarschijnlijk niet snel zal voorkomen dat je je beperkt zult voelen.

Het sterke aan Easy YouTube Video Downloader is dat het YouTube maakt tot de site die je altijd al wilde. Alsof het een onderdeel is van de website zelf, staat er na de installatie onder iedere video de knop ‘Download’, in hetzelfde rijtje als waar je een ‘like’ kunt geven. Klik erop en er verschijnt een lijst met alle mogelijke bestanden die je kunt downloaden. Niet alleen FLV, maar ook MP4 en MP3. En niet alleen de gebruikelijke resoluties, maar ook Full HD. Natuurlijk is dat laatste alleen van toepassing als het YouTube-filmpje ook daadwerkelijk in die kwaliteit wordt aangeboden.

Easy YouTube Video Downloader is een uiterst gemakkelijk en betrouwbaar programma om mee te werken. Omdat het zo netjes geïntegreerd wordt binnen YouTube zelf, zul je merken dat je er al snel mee omgaat alsof de site nooit anders is geweest.

Easy YouTube Video Downloader screenshot

Dit software is niet meer te downloaden.

1. Flash Video Downloader

flash video downloaderOm te beginnen kan Flash Video Downloader, de beste FireFox-extensie die er momenteel op het web te vinden is, hetzelfde als Easy YouTube Video Downloader. Ook hier wordt de software mooi geïntegreerd binnen YouTube zelf, en ook hier kun je filmbestanden in de hoogste resolutie binnenhalen. Maar deze downloader gaat nog een stukje verder.

Ten eerste werkt het ook buiten YouTube. Van sites als Google Video, DailyMotion en Metacafe kun je vrijwel net zo gemakkelijk downloaden. Via een klein icoontje links naast de adresbalk van je browser kun je gemakkelijk aan de slag. Daarnaast is het ook mogelijk om meerdere video’s van één pagina tegelijkertijd te downloaden.

Om alles nog gemakkelijker te maken, kunnen gebruikers van Flash Video Downloader ook nog zelf hotkeys instellen. Op die manier kun je de extensie dus ook nog eens naar je eigen hand zetten, om het zo gemakkelijk en vlot mogelijk te laten werken. Simpel, snel en uitgebreid; wat wil je nog meer?

Flash Video Downloader screenshot

Download Gratis!

Loading Facebook Comments ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>