Flash Video Capture

Flash Video CaptureMeestal staan er bij online video’s geen mogelijkheden aangegeven om het materiaal te downloaden, maar dat betekent niet dat het onmogelijk is. Sterker nog, er zijn tientallen- zo niet honderden programma’s op internet te vinden waarmee je filmpjes kunt bewaren, zodat je ze altijd gemakkelijk terug kunt kijken, ook zonder internetverbinding. Veel van die downloaders zijn gratis en werken nog best aardig ook. Voor anderen moet je helaas wel betalen, maar daar krijg je dan meestal ook wel wat meer voor. Helaas is dat niet het geval bij Flash Video Capture. Met een prijskaartje van 40 dollar is het sowieso al aan de dure kant, en het is nog eens vrij beperkt ook. Je kunt het gratis uitproberen met een trial-versie, maar die is nog verder gestript, zodat je eigenlijk geen goede indruk meer kunt krijgen.

Grootste probleem bij die uitprobeer-versie is dat er geen geluid bij de filmpjes wordt gedownload. Gebruikers kunnen dan misschien wel een idee krijgen van hoe de downloader werkt, maar blijven dus in het duister tasten over de daadwerkelijke kwaliteit die Flash Video Capture kan brengen. Tweede nadeel bij de onbetaalde versie is dat hij maar tot 10MB kan downloaden, dus langere video’s of hogere resoluties zijn daarmee ook uitgesloten.

Maar ook al betaalt een YouTube-fanaat die 40 dollar om daar vanaf te zijn, dan nog stelt deze YouTube-downloader vrij weinig voor. Goed, het werkt allemaal lekker eenvoudig en intuïtief en je kunt er filmpjes van veel verschillende sites mee downloaden, maar daar blijft het wel bij. Bestanden kunnen alleen worden opgeslagen als SWF of FLV, formaten die veel door websites worden gebruikt, maar verder niet erg toegankelijk zijn. Gelukkig heeft Flash Video Capture dan zelf nog een ingebouwde mediaspeler om de gedownloade filmpjes terug te kijken, want anders zou je waarschijnlijk moeten zoeken naar een geschikt programma om alles af te spelen. Gedownloade video’s terugkijken op een mobiele telefoon of een televisie is in ieder geval niet mogelijk, tenzij je ook daar aparte software voor downloadt.

En dan te bedenken dat dit 40 dollar moet kosten, wat zo’n 10 dollar boven het gemiddelde is van betaalde YouTube-downloaders. Nee, laat deze downloader maar voor wat hij is.

Voordelen:

  • Het werkt vrij eenvoudig en het downloadt van veel verschillende sites

Nadelen:

  • Het kost 40 dollar
  • Bestanden kunnen alleen als SWF of FLV op de harde schijf worden gezet
  • Veel te summier voor het bedrag dat er wordt gevraagd

Download via de beveiligde verbinding van MEGA!
2 keer gedownload.

 

Screenshot van Flash Video Capture

Flash Video Capture screenshot

Loading Facebook Comments ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>