Free Downloader

free downloader screenshotFree Downloader: de naam van dit programma is lekker recht voor zijn raap. Het is gratis en je kunt er filmpjes mee van YouTube downloaden. En het is ook nog eens een heel fijn programma om mee te werken. Er kleven een paar nadelen aan, maar die zijn voor lief te nemen.

Voor een gratis download-manager is dit een van de makkelijkste programma’s die er op het moment te vinden is. Met Free Downloader kun je niet alleen video’s downloaden, maar ze ook direct omzetten naar de geschikte formaten voor de iPad, iPhone en vergelijkbare apparaten. Daarnaast kunnen gebruikers bij het opslaan van filmpjes kiezen uit verschillende kwaliteitsniveaus, inclusief HD. Ook biedt het programma de mogelijkheid om filmpjes meteen af te spelen.

Het programma heeft een vrij simpel uiterlijk met eenvoudige besturingen. Downloads kunnen snel en gemakkelijk worden ingesteld, en zodra Free Downloader aan zijn taken begint kun je de voortgang in een hoekje van het scherm in de gaten houden terwijl je je intussen ergens anders mee vermaakt. Het werkt allemaal redelijk vanzelfsprekend, maar wie nog niet zo thuis is in dergelijke programma’s heeft niets te vrezen. De help-functie werkt erg goed, met duidelijke screenshots om stap voor stap te laten zien hoe alles werkt.

Free Downloader kost de gebruiker geen cent, maar natuurlijk willen de makers wel geld verdienen. Dat is jammergenoeg duidelijk merkbaar. Voordat je aan de slag kunt gaan met filmpjes van YouTube af te halen, moet je meerdere advertentieschermen wegklikken. Een tweede beperking is het feit dat dit programma alleen werkt op Windows, dus mensen die met andere systemen werken moeten toch nog even verder kijken. Ook is het zo dat Free Downloader geen filmpjes van andere websites kan plukken, zoals sommige download-managers wel kunnen.

Toch blijven de voordelen duidelijk opwegen tegen de nadelen, want alles werkt verder uitstekend. Zodra de gebruiker alles naar wens heeft afgesteld en op de download-knop klikt, verloopt het bewaren en eventueel converteren van de video’s vlekkeloos. En het belangrijkste: het is helemaal gratis.

Voordelen:

  Het is gratis
  Het werkt eenvoudig en voor wie het niet meteen snapt is er ook nog een heldere uitleg
  Het werkt snel
  De gebruiker heeft een keuze uit veel verschillende output-formaten

Nadelen:

 • Downloadt alleen van YouTube
 • Het werkt alleen op Windows-computers
 • De gebruiker moet de advertenties voor lief nemen

 
15 keer gedownload.

Download Gratis!

 

Video over Free Downloader

Loading Facebook Comments ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>