Free YouTube Converter

Free YouTube Converter logoWie een beetje ervaring heeft op YouTube, weet dat er zeker niet alleen maar video’s op staan. Muziek, daar staat het ook vol mee. Soms met een bijbehorende videoclip van de artiest, maar ook regelmatig met een lelijke amateurcompilatie van foto’s of filmpjes, of een saai plaatje waar je niks mee hebt. Om daar van af te komen, en om niet de hele tijd opnieuw te hoeven zoeken naar hetzelfde liedje, is er Free YouTube Converter. Muziek van internet kan er rechtstreeks naar de harde schijf mee worden gehaald. Een heel aardig programma, dat helaas ook wel een aantal nadelen heeft.

Om daar maar meteen mee te beginnen: bij deze gratis downloader loop je het risico dat er software wordt meegestuurd waar je niet om hebt gevraagd. Meerdere gebruikers klagen op internet over mogelijk meegeleverde spy- en malware. Dit soort taferelen komt helaas vaker voor, dus je doet er sowieso goed aan om hier altijd alert op te zijn. Goede antivirus-software is belangrijk, evenals de moeite nemen om door te lezen waar je akkoord mee gaat.

Wat je tevens als nadeel zou kunnen zien, is het feit dat je met deze YouTube-downloader alleen maar muziek binnen kunt halen. Het is een voor de hand liggende kritiek, maar toch is het een beperkende factor. Als gebruikers ooit ook het idee krijgen om videobestanden op te slaan, moet daar een ander programma voor worden gedownload. Dat kan nogal onhandig zijn, helemaal gezien het grote aanbod op internet. Bedenk je daarbij dat daar ook genoeg gratis downloaders tussen zitten die zowel video als MP3 kunnen binnenhalen.

Is deze downloader daarmee nutteloos? Nee, dat nou ook weer niet. Ten opzichte van bovengenoemde software heeft het namelijk ook opties die je minder vaak tegenkomt. Naast MP3 kan dit programma namelijk ook bestanden opslaan in formaten als AAC, FLAC en WAV. Wel moet je je bedenken dat de kwaliteit op YouTube lang niet altijd van hetzelfde niveau als een CD is, dus zullen de MP3-bestanden die je opslaat dat vaak ook niet zijn. Toch nog wat stof om na te denken voordat je deze YouTube-downloader kiest. Wil je deze converter vergelijken met andere programma’s? Bekijk dan deze pagina.

Voordelen:

  • Het is gratis
  • Je kunt bestanden opslaan in meerdere audioformaten

Nadelen:

  • Je kunt er alleen geluid mee binnenhalen, dus geen filmpjes
  • Kijkt uit voor mogelijke spy- en malware

Download via de beveiligde verbinding van MEGA!
51 keer gedownload.

 

Screenshot van Free YouTube Converter

Free YouTube Converter screenshot

Loading Facebook Comments ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>