Freemake Video Downloader

freemake video downloader logoHet aanbod van YouTube downloaders kan best overweldigend zijn. Zelfs als je alleen tussen de gratis programma’s wilt zoeken kun je al een flinke tijd bezig zijn. Gelukkig hebben wij er een gevonden die bijzonder goed blijkt te werken. Dat scheelt weer toch?

Liefhebbers die graag filmpjes van YouTube op hun computer willen opslaan, zodat ze te allen tijden bekeken kunnen worden, maken een uitstekende keuze met Freemake Video Downloader. De downloader is niet alleen kosteloos te installeren, maar is ook nog eens een van de meest complete en gebruiksvriendelijke programma’s die er te vinden zijn.

Freemake heeft een fraai gepolijst uiterlijk en werkt precies zoals je zou verwachten. Kopieer de URL van een filmpje naar keuze en klik vervolgens in het hoofdvenster op ‘Paste URL’ om de download te starten. Rechts in het scherm kun je direct kiezen in welke kwaliteit je de video wil opslaan, waar op de harde schijf hij moet worden opgeslagen en naar welk formaat hij omgezet moet worden. De belangrijkste bestandstypes zijn vertegenwoordigd, van het veelgebruikte AVI-formaat tot iPhone, Android en PSP. Gebruikers kunnen er ook voor kiezen om een MP3-bestand te maken, waarbij dus alleen het audiogedeelte van een filmpje wordt meegenomen.

Zijn er ook nadelen te noemen bij deze downloader? Ja. Jammergenoeg werkt Freemake alleen op Windows-systemen en gebruikers moeten bovendien van tevoren .NET Framework 4.0 geïnstalleerd hebben. Daarnaast klaagt een enkeling over de mogelijke spyware die in het programma verwerkt zou zijn. Dat is zeker iets om in de gaten te houden, hoewel er verder geen klachten over te vinden zijn. Een goed antivirus-programma is sowieso aan te raden. Een laatste minpuntje is het feit dat gebruikers alleen van YouTube kunnen downloaden, dus filmpjes op sites als Vimeo kunnen niet worden gedownload.

Conclusie

Die kleine nadelen vallen zonder meer voor lief te nemen als je bedenkt dat dit gratis stukje software vrijwel alles doet wat je wil, en ook nog eens heel makkelijk in gebruik te nemen is. Al met al is Freemake een erg prettig programma.

Voordelen:

  • Het is gratis
  • Het heeft een mooi uiterlijk en werkt gemakkelijk
  • Je kunt video’s opslaan in de meest gebruikte formaten

Nadelen:

  • Het werkt alleen voor Windows
  • Alleen filmpjes van YouTube kunnen worden gedownload
  • Kijk uit voor spyware

8 keer gedownload.

Bezoek de website!

 

Video over Freemake Video Downloader

Loading Facebook Comments ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>