Google Translate

google translateGoogle Translate helpt je bij het vertalen van teksten in 64 talen, waardoor je nooit meer met je mond vol tanden komt te staan. Of het nu gaat om de tekst op een website of in een officiƫle brief, met deze applicatie weet je direct wat er staat, of stel je een reactie op. Google Translate werkt op een behoorlijk nauwkeurige manier, al dien je er rekening mee te houden dat de vertaling nooit perfect zal zijn.

Vertalingen in 64 talen

Google Translate spreekt 64 verschillende talen, waardoor je praktisch iedere taal kunt vertalen naar, bijvoorbeeld, het Nederlands. Je kunt hierbij denken aan de talen als Nederlands, Engels en Duits, maar ook aan Spaans, Afrikaans, Pools, Fins en zelfs Hebreeuws. Het aantal talen is zeer uitgebreid, waardoor je er altijd goed mee uit de voeten kunt. Bovendien zal de applicatie je voorkeuren onthouden en hoef je op die manier niet iedere keer aan te geven welke vertaling je uit wilt voeren. Ook heb je de mogelijkheid om een handgeschreven boodschap in te voeren en die om te laten zetten met Google Translate.

Google Translate gebruiken door te spreken of typen

Google Translate biedt je daarnaast de mogelijkheid om te spreken of te typen, afhankelijk van wat je het meest gemakkelijk vindt werken. Je kunt de boodschap die je wilt laten vertalen intypen, maar je hebt ook de mogelijkheid om in een van de 17 ondersteunde talen tegen je apparaat te spreken. Er wordt dan direct een vertaling opgezet, die je uit kunt laten schrijven, of uit kunt laten spreken. Je kan op verschillende manieren gebruik maken van Google Translate, waardoor men erin geslaagd is om een uitstekende applicatie voor Android en Apple af te leveren, die compatibel is met een zeer groot aantal apparaten.

Live spreken en vertalen

Google Translate wordt daarnaast doorlopend verder ontwikkeld, aangezien men vooral het spraakgedeelte graag verder uit wil breiden. De Conversation Mode vormt een van de meest recente toevoegingen, die ervoor zorgt dat je als het ware live via een tolk kunt spreken, met iemand die een andere taal spreekt. Momenteel worden er 14 talen ondersteund en heb je op die manier de mogelijkheid gewoon Nederlands te spreken, bijvoorbeeld tegen iemand die uit Spanje komt. Op die manier wordt het vertalen behoorlijk sneller gemaakt, waardoor je met iedereen ter wereld kunt spreken, gewoon in je eigen taal.
Uiteraard is Google Translate op dit moment al een uitstekende applicatie, maar het is nog veel spectaculairder om te zien dat men er nog volop mee bezig is.

Juist die innovatie maakt Google Translate in combinatie met de huidige mogelijkheden een uitstekende applicatie, waardoor we deze waarderen met een 9!

Download voor Android
Download voor Apple

Loading Facebook Comments ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>