Kotato

Kotato screenshotIn principe zijn er twee soorten programma’s waarmee je video’s van het internet kunt bewaren op je eigen computer. Er is de hele eenvoudige software waar je niets voor hoeft te betalen, en de duidelijk meer uitgebreide hulpprogramma’s die wel geld kosten. De gebruiker moet zelf de afweging maken welke hij wil. In feite komt het neer op het volgende: wie met een aardige regelmaat filmpjes wil downloaden, doet er goed aan om daar een beetje in te investeren. En wie betaalt voor Kotato zal merken dat dat geld wat waard is geweest.

De eerste tien dagen kan de software nog gratis worden gebruikt, zonder enige beperkingen als watermerken of video’s die slechts voor de helft worden gedownload (dit komt geregeld voor bij andere programma’s). Na die periode moet er 30 dollar voor Kotato worden neergeteld. Het is even een afweging, maar bedenk dat alle betaalde programma’s ongeveer hetzelfde bedrag vragen. Als je echt volop gebruik wil maken van dit soort software, is het geen slechte keuze. Maar daar kun je natuurlijk zelf ook achter komen in die tien gratis dagen.

Het valt meteen op hoe gemakkelijk, comfortabel en soepel dit programma werkt in vergelijking met gratis varianten. Je kunt niet alleen filmpjes downloaden van YouTube, maar van vrijwel iedere videowebsite, en dat kan ook nog in HD-kwaliteit, mocht je daar interesse in hebben. Daarnaast is Kotato een stuk sneller dan gebruikelijk dankzij de Acceleratie-optie en kan het video’s omzetten naar formaten voor verschillende smartphones of andere apparaten.

Het uiterlijk is vrij droog en zakelijk, maar daardoor ook heel overzichtelijk. Een balk om een URL van een gekozen filmpje in te plakken, een andere om aan te geven waar het gedownloade bestand moet worden opgeslagen, en daaronder een lijst met output-formaten en verschillende resoluties om uit te kiezen. Downloads worden automatisch opgevoerd in snelheid, maar die optie kan desgewenst ook worden uitgezet, voor als je bijvoorbeeld tegelijkertijd iets belangrijkers aan het downloaden bent dat je sneller wilt hebben.

Veel andere speciale opties heeft Kotato niet, maar wat het te bieden heeft werkt uitstekend. Nog niet helemaal overtuigd? Na die tien dagen kun je altijd nog iets anders proberen.

Voordelen:

  • Makkelijk te gebruiken
  • Downloads gaan extra snel door de zogeheten Accelerate-optie
  • Je kunt video’s ook in HD-kwaliteit opslaan
  • Veel verschillende output-formaten en resoluties om uit te kiezen
  • De eerste tien dagen gratis

Nadelen:

  • Na tien dagen moet er 30 dollar worden afgerekend
  • Buiten de genoemde opties heeft het niet veel speciaals te bieden

 
7 keer gedownload.

Probeer 10 dagen!

 

Screenshot van Kotato

Kotato screenshot 2

Loading Facebook Comments ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>