Software voor Mac

software voor macAl geruime tijd houden wij onze lezers via deze site op de hoogte wat de beste en slechtste YouTube downloaders zijn. Inmiddels zijn we zo ver dat we daar een inventarisatie van hebben kunnen maken, zodat jij als lezer niet al te lang meer hoeft te zoeken.

Top 5: Software voor Mac

5. Wondershare

wondershareEen behoorlijk lange naam, maar het vat wel precies samen wat dit programma kan. En het werkt allemaal naar behoren, hoewel gebruikers wel moeten beseffen dat ze hier te maken hebben met de gratis versie van een YouTube-downloader die normaal gesproken 29 dollar kost. Dat betekent dat deze software wellicht wat minder kan, maar je zult zien dat dat in dit geval niet eens zo gek veel uit maakt.

Na een vlotte installatie kunnen gebruikers direct aan de slag met videomateriaal van het internet te plukken. Dat hoeft niet alleen van YouTube te zijn, want Wondershare ondersteunt een groot aantal verschillende videowebsites.

Het werkt allemaal zoals je mag hopen. Je kunt via de gebruikelijke manier aan de slag, door middel van een URL te kopiëren en deze in het programmavenster te plakken, maar Wondershare biedt ook een makkelijkere manier. In je eigen browser is na de installatie een download-knop te vinden, die je kunt aanklikken om direct te beginnen. Zo gaat het dus nog sneller.

De volledige versie, waar je dus voor moet betalen, laat gebruikers hun bestanden ook omzetten naar andere formaten, zodat ze bijvoorbeeld kunnen worden bekeken op een smartphone. De gratis versie kan dat helaas niet. En eigenlijk is dat meteen het enige nadeel van deze verder erg fijne YouTube-downloader.

wondershare screenshot

Download Wondershare

4. JDownloader voor Mac

YouTube downloader Mac 4Het is dat dit zeer veelzijdige programma niet meteen gemakkelijk te gebruiken is, anders was hij misschien wel hoger in onze lijst terecht gekomen. Wie even de tijd neemt om JDownloader te doorgronden, zal echter merken hoe handig dit programma is.

Om te beginnen is deze gratis software een volwaardige download manager, wat betekent dat je er veel meer mee kan dan alleen filmpjes van YouTube downloaden. Alles wat er op internet te vinden is kan naar de harde schijf worden gehaald. Natuurlijk zullen wij ons hier alleen concentreren op videomateriaal, en dat blijkt uitstekend te werken. Zoals gezegd moet je er wel even de tijd voor nemen om alles te begrijpen, maar daarna gaat het gesmeerd.

In principe werkt JDownloader niet heel anders dan andere YouTube-downloaders. Zodra je een filmpje op internet hebt gevonden dat je graag wil bewaren, kopieer je de URL en ga je naar het tabblad ‘Linkgrabber’. Daarin klik je op ‘Add URL’ en vanaf dan wijst alles zich eigenlijk vanzelf. Er verschijnt een lijst met de bestanden die op de pagina van de URL te vinden zijn, die je vervolgens gemakkelijk kunt downloaden. Het mooie van deze manier is dat je ook de URL van een gehele playlist kunt invoeren, zodat je in één keer een groot aantal video’s binnen kunt halen.

Fijn is het ook dat de downloader bestanden kan opslaan in verschillende formaten, zoals FLV, MP3 en MP4. Op die manier zijn filmpjes van internet ook terug te kijken buiten je computer, zoals op een smartphone.

Voor echte beginners is JDownloader misschien aan de lastige kant, maar wie even de tijd neemt om eraan te wennen zal zien wat een prettig programma dit is.

JDownloader screenshot

Download JDownloader

3. 4K YouTube Downloader Mac

4k YouTube downloader macDe resoluties voor filmpjes op internet worden steeds hoger. Hoewel het kristalhelder beeld oplevert, is Full HD niet eens meer de beste kwaliteit die er te vinden is. Tegenwoordig zijn er video’s te vinden die twee of zelfs vier keer zo scherp zijn. Deze YouTube-downloader ondersteunt die formaten. Wellicht dat je daar nu in de praktijk nog weinig mee doet, maar het zou zo maar kunnen dat dit over een paar jaar de standaard wordt. Wie dit programma dus downloadt zit dus goed voor de komende tijd.

Qua gebruiksgemak zijn er betere downloaders te vinden, maar logisch werkt het allemaal wel. Gebruikers kopiëren de URL van een video die ze willen downloaden en plakken die vervolgens in het hoofdvenster van 4K Video Downloader. Vervolgens kan er worden gekozen voor verschillende formaten, te beginnen bij 240p. Ook kan er voor worden gekozen om uitsluitend de audio uit een filmpje te downloaden.

Je zou nog kunnen stellen dat deze gratis downloader enigszins beperkt is doordat hij niet van alle videowebsites kan downloaden. Maar gezien het feit dat hij sowieso al van YouTube, Facebook en Vimeo downloadt, zullen er niet veel mensen zijn die daar over zullen vallen. Al met al is dit een uitstekend programma.

4k-video-downloader-mac-screenshot

Download 4K Video Downloader

2. MacX

MacX YouTube downloader MacQua opzet heeft MacX wel wat weg van WinX. Gebruikers hoeven maar een minimum aantal handelingen uit te voeren om te krijgen wat ze willen. Goed, die URL moet je wel nog steeds zelf kopiëren, maar daarna werkt het allemaal heerlijk eenvoudig. Deze YouTube-downloader werkt soepel, snel en er hoeft geen enkele twijfel te bestaan over hoe je een video naar je harde schijf haalt. En nog een mooie bijkomstigheid: dit programma mag dan wel in de eerste plaats bedoeld zijn voor Mac-gebruikers, er is ook een versie beschikbaar voor de systemen van Microsoft.

MacX werkt kinderlijk eenvoudig en is heel nauwkeurig. Zodra je een URL in de zoekbalk hebt geplakt, gaat het programma direct aan de slag. Niet meteen met downloaden, maar eerst met analyseren. Wanneer hij daarmee klaar is (dit duurt nooit heel lang) verschijnt er namelijk een lijst met alle mogelijke formaten, codecs en bestandstypes die er beschikbaar zijn. Mooie bijkomstigheid is dat er in deze downloader een videospeler is verwerkt waarop je voor het downloaden nog kan controleren of het helemaal klopt. Met een klik op ‘Download Now’ trekt MacX vervolgens met een torenhoge snelheid de filmpjes van het internet naar de harde schijf van je computer.

Het is gratis, het werkt op Windows en Mac, het werkt gemakkelijk, het is uitgebreid en het gaat allemaal razendsnel. Een betere downloader is er nauwelijks voor te stellen. Wij vonden er toch nog één.

MacX screenshot

Download MacX

1. MacTubes for Mac

MacTubes Youtube downloader MacOm het maar meteen heel simpel te houden: er is momenteel geen betere YouTube-downloader voor Mac-gebruikers te vinden dan MacTubes. Het werkt ontzettend gemakkelijk en heeft opties waar je misschien zelf niet eens op zou zijn gekomen, maar die wel uiterst handig blijken te zijn.

Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om bij het zoeken naar een filmpje te kunnen bepalen binnen welke landen je zoekt. Vooral een toevoeging wanneer je op zoek bent naar een video die wat minder populair en bekend is. Door de zoekfunctie verfijnen zul je zien dat je eerder bij het filmpje naar keuze bent aanbeland.

Maar waarom deze YouTube-downloader vooral eruit springt, is vanwege het feit dat alles kan worden gedaan binnen één venster. Je hoeft je browser niet te openen om de URL van een geschikte video te vinden, maar zoekt gewoon naar je favoriete filmpjes binnen MacTubes zelf. Het is daarbij zelfs mogelijk om meerdere bestanden tegelijkertijd te downloaden. Moeiteloos gaat dat allemaal.

Wat het helemaal afmaakt is de mogelijkheid om ook HD-video’s te downloaden, en zelfs 3D-video’s. Deze kun je opslaan in MP4, zodat het ook makkelijker wordt om alles uiteindelijk op je iPhone of iPad terug te kijken. En het is allemaal nog eens gratis ook. Wat wil je nog meer?

MacTubes-screenshot

Download MacTubes

Loading Facebook Comments ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>