Nieuw: De YouTube Capture-app

youtube captureEerder deze maand werd de nieuwe verbeterde YouTube-app voor de iPad en iPhone al gelanceerd, maar de website blijft zich verder ontwikkelen op het gebied van handige software. Sinds kort is YouTube Capture beschikbaar, een programma voor gebruikers van iOS waarmee je een video direct naar YouTube kunt uploaden.

Je kunt ervoor kiezen om met de app zelf een video te maken, of eerder gemaakte filmpjes te importeren uit de Camera Roll op de iPad of iPhone. Vervolgens kun je de fragmenten nog bewerken met een paar basisopties, voordat je hem direct uploadt naar YouTube, Google+, Facebook of Twitter.

De app is simpel en gebruiksvriendelijk. Het enige dat van tevoren wordt gevraagd, is om met het programma in te loggen. Vanaf dan is hij ook meteen gelinkt aan je YouTube-account, of eventueel zelfs aan een account van Google+, Twitter of Facebook. Daarmee heeft de gebruiker altijd de optie om een nieuw filmpje naar een van de websites -of meerdere tegelijkertijd- te uploaden.

Natuurlijk is het al een tijd mogelijk om losse video’s op Facebook of Twitter te zetten, maar dat moest voor de komst van YouTube Capture via een eigen app. Nu zit alles opgesloten in één simpel programma. Een stuk gemakkelijker dus.

Maar de nieuwe app biedt nog meer voordelen. De opties om een filmpje nog te bewerken voordat je hem online zet zijn niet heel uitgebreid, maar toch welkom. Naast het trimmen of een kleurcorrectie uitvoeren, is het ook nog mogelijk om het beeld te stabiliseren of een soundtrack te kiezen. Daarnaast kun je het privacy-level voor de upload al in het programma zelf instellen, voordat hij online komt te staan. Die optie lijkt overigens nog alleen voor uploads naar YouTube te werken; voor een Facebook-upload moeten eventuele aanpassingen nog online worden gedaan.

Vooralsnog is de app alleen nog te gebruiken met iOS, maar volgens de YouTube-blog wordt er momenteel ook gewerkt aan een versie voor Android-gebruikers. YouTube Capture is gratis te downloaden in de app-store.

Loading Facebook Comments ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>