Orbit Downloader

Orbit DownloaderEen tijdje geleden leek Orbit Downloader nog een prima programma om filmpjes van YouTube af te halen, maar inmiddels is daar helaas nog maar weinig van over. De nieuwste versie, die begin februari werd uitgebracht, werkt lang niet meer zo goed als zijn voorgangers. Verschillende bugs en vervelende adware zorgen ervoor dat deze downloader -in ieder geval voor nu- afgeschreven mag worden.

Orbit was best een prettig programma. Video’s konden van een groot aantal websites worden gedownload, en bovendien werkte het programma met verschillende browsers. Daarnaast was het ook nog zo dat het de downloadsnelheid flink wist te verhogen. Gezien het feit dat het ook nog eens een gratis YouTube-downloader was, maakten gebruikers met Orbit een goede keuze. En het werkte allemaal zo lekker simpel. Via het ‘get it’-knopje kon je gewoon binnen de browser een filmpje naar keuze selecteren en direct naar de harde schijf halen.

Jammergenoeg lijkt dat nu allemaal verleden tijd te zijn. In verschillende reacties op internet zijn waarschuwingen te lezen die er niet om liegen. De YouTube-downloader is overladen met adware en ongewenste applicaties, waarvan een aantal zelfs virussen bij zich hadden. Nogal een contrast met het originele Orbit, dat nota bene de optie gaf om filmpjes te scannen op mogelijke virussen. En dat is niet eens het enige, want deze nieuwste versie schijnt ook de internetverbinding in beslag te kunnen nemen voor allerlei malafide doeleinden. Als het eenmaal is geïnstalleerd is het overigens ook nog eens behoorlijk pittig om alles te verwijderen, dus het advies is hier om het niet zelf te proberen.

Zo zie je maar dat je niet altijd op een bekende naam af kunt gaan bij het downloaden van nieuwe software. Gelukkig zijn er nog genoeg alternatieven voor gratis downloaders die niet schadelijk zijn. Veel daarvan zijn wellicht niet zo uitgebreid, maar veiligheid blijft natuurlijk het belangrijkst.

Voordelen:

  • Het is gratis

Nadelen:

  • Het zit vol met vervelende adware
  • Het kan je internetverbinding in beslag nemen
  • Er worden applicaties meegestuurd waar virussen in zitten
  • Het is erg lastig om nog te verwijderen na installatie

Download via de beveiligde verbinding van MEGA!
3 keer gedownload.

 

Screenshot van Orbit Downloader

Orbit downloader screenshot

Loading Facebook Comments ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>