SpeedBit Video Downloader

speedbit-logoHet internet staat vol met handige programma’s om filmpjes van YouTube af te halen. Wie het zichzelf gemakkelijk wil maken door niet steeds weer opnieuw te moeten zoeken naar dezelfde video, moet wel eerst flink speuren naar de juiste software. Want lang niet alle YouTube-downloaders werken even gemakkelijk. Gelukkig is het omgaan met SpeedBit Video Downloader binnen een mum van tijd onder de knie te krijgen. Wel moet de gebruiker opletten voor malware.

De gebruiker die er echt niet uitkomt kan altijd het meegeleverde Help-bestand openen, maar de meeste mensen zullen dat waarschijnlijk niet eens nodig hebben. Een paar klikken zijn er maar nodig om een filmpje naar keuze naar de harde schijf van de computer te halen.

Zodra SpeedBit Video Downloader is gedownload en geïnstalleerd, verschijnt er een toolbar bovenin FireFox, Chrome of Internet Explorer (de enige browsers waarmee het programma werkt). Het enige dat de gebruiker hoeft te doen, is naar de pagina van een filmpje surfen en vervolgens op de knop met ‘Download and Convert Video’ klikken. Dit kan uiteraard op YouTube zelf, maar ook op sites als Facebook, Google, Dailymotion en andere sites met flash-video’s. Het programma slaat de video vervolgens op als FLV-bestand.

Je kunt er ook voor kiezen om de gratis ‘conversion tool’ bij de YouTube-downloader te installeren. Bij een download kun je dan in plaats van alleen een FLV-bestand, ook kiezen voor types als MOV, WMV en AVI. Ook MP3 is een optie, dus losse muziekbestanden maken van online filmpjes is ook geen probleem.

Conclusie

SpeedBit werkt gemakkelijk en het is ook nog eens gratis, maar de gebruiker moet toch even alert blijven. Wie er niet op bedacht is kan met name bij de installatie ongemerkt vreemde bestanden naar binnen halen. Het is een van de nadelen die veel gratis software met zich mee brengt. Een perfect programma is dit dus niet, maar wie er voorzichtig mee om gaat kan er best plezier aan beleven.

Voordelen:

  • Het is gratis
  • Het werkt erg gemakkelijk
  • Zet filmpjes om naar verschillende formaten

Nadelen:

  • Je moet uitkijken voor malware
  • Het werkt alleen voor Windows en een beperkt aantal internetbrowsers

2 keer gedownload.

Download Gratis!

 

Screenshot van SpeedBit Video Downloader

SpeedBit-Video-Downloader-screenshot

Loading Facebook Comments ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>