Umile

Als je naar een programma zoekt om video’s van het internet af te halen, maar niet te lang wil puzzelen om uit te vinden hoe alles werkt, maakt een prima keuze met Umile. De gratis software werkt zoals je zou verwachten. Wel wordt er door een enkeling geklaagd dat het na verloop van tijd niet meer goed lijkt te functioneren. Maar laten we deze downloader voor nu maar het voordeel van de twijfel geven.

Alles wat een gebruiker hoeft te doen om een videobestand op zijn harde schijf te bewaren, is de URL van een gekozen filmpje te kopiëren en deze te plakken in de zoekbalk van Umile. Met een klik op het plusteken rechts in het scherm, wordt de video vervolgens aan de lijst met downloads toegevoegd. Voordat je aangeeft om te gaan downloaden, kun je nog instellen in welk bestandsformaat en in welke kwaliteit je het filmpje op wil slaan.

Jammergenoeg kan er hier niet uit veel verschillende opties worden gekozen. Er zijn ook YouTube-downloaders op het internet te vinden die bijvoorbeeld de mogelijkheid geven om video’s om te zetten naar AVI, MOV, of MP3. Bij die laatste download je dan alleen het geluid van een filmpje. Maar hier bestaat de keuze alleen uit FLV en MP4. Hoewel die laatste een veelgebruikt formaat is, is het aanbod toch wat teleurstellend.

Bij gratis software moet je altijd uitkijken voor mogelijke spy- of malware die wordt meegeleverd. In dit geval lijkt er niet veel aan de hand te zijn, maar goed voorbereid zijn kan evengoed geen kwaad. Een ervaringsdeskundige klaagt online over het feit dat de downloader na een tijd van foutloos functioneren opeens lege bestanden aan begon te maken in plaats van video’s op te slaan. Of dit probleem vaker voorkomt is niet duidelijk. Laten we daar dus nog maar geen directe conclusies uit trekken. Wat we wel al kunnen stellen is dat Umile een redelijk, maar toch ook lichtelijk beperkt programma is.

Voordelen:

  • Het is gratis
  • Het werkt simpel
  • Je kunt bestanden omzetten naar verschillende formaten, hoewel de keuze niet erg uitgebreid is

Nadelen:

  • Het is niet zeker of het echt stabiele software is, maar gevaarlijk lijkt het in ieder geval niet

Download veilig via MEGA!
15 keer gedownload.

 

Screenshot van Umile

Umile screenshot

Loading Facebook Comments ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>