VCatcher

xUpdate: 24-06-13 De download is verwijderd omdat wij dit programma niet meer vertrouwen.

vcatcherVoor wie af en toe eens een filmpje van YouTube wil bewaren, is er een brede keuze aan programma’s die daarmee kunnen helpen. De meeste daarvan zijn zelfs gratis. Maar de wat fanatiekere downloaders doen er uiteindelijk toch beter aan om voor een betaald programma te kiezen. VCatcher is wat dat betreft een goede keuze.

VCatcher heeft veel meer opties dan het gemiddelde downloadprogramma voor online video’s. Zo kun je filmpjes omzetten zodat ze ook op een smartphone, tablet of ander apparaat kunnen worden afgespeeld. Voor de kleine 30 dollar dat het programma kost, krijgt de gebruiker er een hele hoop gemak en mogelijkheden bij.

De interface van VCatcher heeft een aantal unieke kenmerken. De lijst met bestanden die er in het hoofdmenu worden geladen, worden bijvoorbeeld weergegeven zoals ze in de Verkenner van Windows staan, in plaats van alleen de losse bestandsnamen. Daarmee kun je de video’s sorteren op lengte, grootte, formaat en andere categorieën. Daarnaast staan de belangrijkste opties links in een taakbalk (opnemen, omzetten, importeren, exporteren, etc.) duidelijk weergegeven. Het programma is simpel te besturen, helemaal als je de handige instructievideo -die automatisch afspeelt wanneer je voor het eerst opstart- afkijkt. Dat filmpje duurt twee minuten en is zeker voor de beginner de moeite waard.

Handig aan VCatcher is dat het ook automatisch video’s die online worden bekeken kan downloaden. Dat is zelfs mogelijk met meerdere filmpjes tegelijkertijd. Veel simpeler dan dat kan het niet worden. Zodra de video’s zijn opgeslagen is het eenvoudig om ze om te zetten voor het gewenste apparaat (bijvoorbeeld een iPhone) en bestandsformaat.

Voordat je het programma koopt, kun je eerst uitproberen of het wel echt zo gemakkelijk werkt. In de gratis trial versie is het downloaden helaas wel beperkt tot 50% van het originele filmpje, met een maximum van twee minuten. Maar het geeft in ieder geval wel al een goed idee van het gemak van VCatcher.

Voordelen:

  • Automatisch filmpjes die je online kijkt laten downloaden
  • Omzetten naar het gewenste apparaat en bestandsformaat is eenvoudig
  • Je kunt een groot aantal video’s tegelijkertijd laten downloaden

Nadelen:

  • Je moet er voor betalen (30 dollar)
  • In de gratis trial versie zijn de downloads beperkt naar 50%, met een maximum van twee minuten

Screenshot van VCatcher

vcatcher1

Loading Facebook Comments ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>