Video Clips

xOpgelet! De website van dit programma is momenteel onbereikbaar, de link is verwijderd.

Voor de fanatieke kijker van internetfilmpjes kan het snel vervelend worden dat een video steeds weer opnieuw moet worden opgezocht. Gelukkig zijn er daarom YouTube-downloaders, waarmee je filmpjes op de harde schijf kunt zetten zodat ze altijd maar een muisklik verwijderd zijn. Het aanbod is overweldigend en er zitten veel goede programma’s bij. Maar jammergenoeg zit er ook software tussen die je maar beter links kunt laten liggen. Video Clips is een programma dat er op papier goed uitziet, maar in de praktijk tegenvalt.

Producent Helpasoft stelt zelf dat video’s van YouTube en soortgelijke sites in een handomdraai gedownload kunnen worden. Tussen de twee en tien keer sneller dan een gemiddeld downloadprogramma, zou het zelfs moeten zijn. Daarnaast zou de gebruiker kunnen kiezen uit een scala van formaten om de video’s naar om te zetten. Groot voordeel zou ook zijn dat er geen verborgen upgrades worden uitgevoerd en dat gebruikers zich niet eerst ergens hoeven aan te melden.

Het klinkt allemaal erg mooi, maar wie de video downloader probeert te gebruiken zal op zijn minst teleurgesteld raken. Het begint al bij de installatie, die erg traag verloopt. Video Clips probeert namelijk automatisch andere programma’s erbij te laten installeren, waar eigenlijk niemand op zit te wachten. Die kun je gelukkig wel wegklikken, maar het komt dan vaak voor dat het hele installatieproces ermee ophoudt. Met wat moeite lukt het uiteindelijk wel om alleen dat ene programma te installeren.

Jammergenoeg blijkt de software zelf ook niet zo goed als de producent wil laten lijken. Er is niet veel keuze aan output-formaten en de downloader blijkt alleen voor YouTube zelf te werken, niet voor sites als Hulu. Bovendien is de kans van slagen met video’s van YouTube ook niet honderd procent. Het downloaden duurt vrij lang en kan er na een tijd wachten ook opeens mee ophouden.

Met Video Clips is het wel mogelijk om filmpjes van internet binnen te halen, maar in vergelijking met andere software gaat dat lang niet zo soepel. Er zijn genoeg andere programma’s, deze kun je misschien beter laten voor wat het is.

Voordelen:

  • Het is gratis
  • De lay-out is overzichtelijk

Nadelen:

  • Bij de installatie komen er meerdere ongewenste programma’s mee
  • Je lijkt alleen van YouTube te kunnen downloaden (hoewel de producent iets anders zegt)
  • Het downloadproces is traag in vergelijking met andere software

 

Screenshot van Video Clips

Video Clips screenshot

Loading Facebook Comments ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>