Video Download Toolbar

Video Download Toolbar logo

Het ziet er allemaal geweldig uit, de opties die Video Download Toolbar heeft te bieden. Je kunt er met groot gemak video’s van de populairste sites mee downloaden, de zoekfunctie werkt uitstekend, het haalt razendsnel filmpjes binnen, ondersteunt de hoogste resoluties en is nog eens helemaal gratis ook. Hoe veelbelovend het ook eruit ziet, je kunt er maar beter uit de buurt blijven.

Bij gratis programma’s die ontzettend veel te bieden hebben, moeten de voelsprieten eigenlijk al overeind gaan staan. Want waar haalt de producent zijn geld vandaan om dit te maken? Een mogelijkheid is om dat via adverteerders te doen, en dat zou je als gebruiker nog door de vingers kunnen zien. Het kost weinig moeite om een paar reclames weg te klikken.

De tweede mogelijkheid die software-makers hebben, is om in zee te gaan met minder onschuldige partners. Wie dan bij de installatie niet uitkijkt, ziet zijn computer volstromen met ongewenste software, spyware en andere programma’s die gevaarlijk kunnen zijn. Dit is het geval bij Video Download Toolbar.

Troep is het, volgens een aantal ervaringsdeskundigen die hun mening niet onder stoelen of banken steken. Deze video downloader zou ontzettend veel spyware met zich meebrengen, en storende software die lastig te verwijderen zou zijn. Schadelijk voor je computer, en mogelijk voor jezelf, want het zou goed kunnen dat de gebruiker met de installatie van dit programma zijn privacy te grabbel gooit.

Je zou nog kunnen denken dat -mits je ontzettend alert bent- al die problemen omzeild kunnen worden, maar dan blijkt dat ook nog eens dat Video Download Toolbar helemaal niet zo’n sterk staaltje software is als wordt beweerd. In het beste geval weet het wel filmpjes te downloaden, maar in een traag tempo. In ergere gevallen installeert de video downloader simpelweg niet als de gebruiker niet akkoord gaat met de installatie van bijbehorende, ongewenste software.

Het internet staat vol met programma’s waarmee je video’s van YouTube kunt halen, en daar zitten er genoeg tussen die heel aardig zijn. Video Download Toolbar hoort daar duidelijk niet bij.

Voordelen:

  • Zou volgens de uitleg gemakkelijk en snel moeten werken

Nadelen:

  • Spyware
  • Meegeleverde software die lastig van de harde schijf te krijgen is
  • Mogelijk gevaar voor privacy

0 keer gedownload.

Download Gratis!

 

Screenshot van Video Download Toolbar

Video Download Toolbar screenshot

Loading Facebook Comments ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>