VideoSlurp Downloader

Videoslurp Downloader logoHet ideale programma is gratis en doet precies wat je hoopt, zonder vervelende bijzaken. In de praktijk werkt dat vaak anders. Als je niet hoeft te betalen voor software, is het meestal zo dat de producent gebruik maakt van adware of spyware, om zo toch zijn geld binnen te halen. Daar moet je als gebruiker altijd goed op blijven letten. VideoSlurp Downloader is geheel kosteloos en doet zijn werk naar behoren, maar een aantal ervaringsdeskundigen maakt melding van ongewenste software die samen met het programma op de harde schijf wordt gezet.

Met een goede virusscanner en firewall zou het in principe allemaal goed moeten gaan. VideoSlurp is afgezien van de adware die wordt meegestuurd namelijk best een aardig programma. Heel uitgebreid is het niet, maar dat maakt het ook wel weer gemakkelijker om te bedienen.

Het wordt de beginner al makkelijk gemaakt bij het opstarten. In vier korte paragrafen wordt uitgelegd hoe de YouTube-downloader werkt, daarna is het allemaal vrij vanzelfsprekend. Binnen het hoofdscherm van VideoSlurp kun je op YouTube rondzoeken zoals je dat zou doen in iedere browser. In de zoekbalk kun je een naam intikken, waarop je vervolgens de bekende lijst met YouTube-hits te zien krijgt. Zodra je de video naar keuze hebt gevonden, kun je op het download-icoontje klikken, te vinden bovenin het scherm. In een klein kadertje onderin het scherm wordt bijgehouden hoe ver de downloads inmiddels zijn.

Filmpjes worden automatisch opgeslagen als FLV-bestand. Lang niet alle mediaspelers ondersteunen dat type, wat VideoSlurp wat minder aantrekkelijk maakt. Het programma kan je wel op weg helpen om een converter te downloaden, zodat je de gedownloade bestanden naar een geschikter formaat kunt omzetten. Het werkt wat omslachtig helaas, maar daarbuiten doet deze YouTube-downloader zijn werk redelijk.

Conclusie van de review over VideoSlurp Downloader

Gezien de adware en de beperkingen bij het omzetten van de gedownloade video’s is dit niet de beste downloader die er te krijgen is. Het kan er mee door, maar wie even verder zoekt zal waarschijnlijk vrij snel op iets beters stuiten.

Voordelen:

  • Het is gratis
  • Alles werkt binnen één scherm

Nadelen:

  • Gaat mogelijk samen met ongewenste spy- en adware
  • Zet alleen om naar FLV-bestanden
  • Werkt alleen op Windows

5 keer gedownload.

Download Gratis!

 

Screenshot van VideoSlurp Downloader

VideoSlurp Downloader screenshot

Loading Facebook Comments ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>