WinX Downloader

Er is altijd wel een bepaald filmpje dat je vaker wil bekijken. Of het nou iets grappigs is dat je later aan je vrienden wil laten zien, of een handige instructievideo om nog eens terug te kijken. Hoewel YouTube zelf niet de mogelijkheid biedt om materiaal te downloaden, zijn er tal van programma’s te vinden die de klus wel kunnen klaren. Gratis software is er ook genoeg, maar daarbij is het toch wel snel duidelijk waarom er niets betaald hoeft te worden. De makers krijgen hun geld binnen doordat ze ad- of spyware in hun programma verwerken, of door de YouTube-downloader slechts voor een beperkte tijd gratis te laten functioneren. Verrassend genoeg zijn die bezwaren bij WinX Downloader niet te vinden.

Het programma is misschien niet zo compleet als de betaalde downloaders, die meestal rond de dertig dollar vragen. Het aantal output-formaten om filmbestanden naar om te zetten zal bijvoorbeeld wat kleiner zijn, en het downloaden zelf zal misschien wat minder snel zijn. Maar daarbuiten is dit eigenlijk een uitstekend stukje software.

WinX werkt zoals je zou verwachten. Het is een kwestie van een URL naar keuze kopiëren en deze in het programmavenster plakken. Vervolgens wijst alles zich eigenlijk al vanzelf. Er verschijnt een lijst met alle resoluties en codecs (ook HD) die YouTube voor het filmpje aanbiedt, waarbij je simpelweg aanvinkt welke opgeslagen moet worden. Het aantal MB dat het bestand in beslag gaat nemen staat al aangegeven, zodat de gebruiker ook meteen in kan schatten hoe lang de download kan duren.

De download-opdracht verschijnt links in het venster zodra er op OK wordt geklikt. Voordat WinX aan het werk gaat, kun je nog aangeven of het filmpje naar een ander bestandstype moet worden omgezet. Zoals gezegd is die keuze niet zo ruim als bij betaalde software, maar de belangrijkste formaten zijn vertegenwoordigd. Niet alleen MP4 en AVI, maar ook iPhone, Android en PSP vallen onder de mogelijkheden. Er zullen waarschijnlijk niet veel mensen zijn die hier te klagen hebben.

Als alles naar wens is ingesteld, is het een kwestie van de grote Download-knop aan klikken, rechts onderin het venster. Een eenvoudig, effectief, en bovendien gratis programma, zonder de nadelen die daar vaak bij komen kijken.

Voordelen:

  • Het is gratis
  • Het werkt gemakkelijk
  • Bestanden kunnen worden omgezet naar de populairste formaten
  • Geen last van spy- en adware

Nadelen:

  • Het werkt alleen voor filmpjes van YouTube en alleen voor Windows-gebruikers

Bezoek de website!
7 keer gedownload.

 

Screenshot van WinX Downloader

WinX Downloader screenshot

Loading Facebook Comments ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>