YouTube app nu ook geschikt voor iPad en iPhone 5

YouTube app logoHet heeft even geduurd, maar Google heeft nu dan eindelijk de app voor YouTube geschikt gemaakt voor de nieuwste apparaten van Apple. Ook op de iPhone 5 kan er nu optimaal gebruik worden gemaakt van de mogelijkheden die YouTube biedt.

Toen de nieuwste iPhone net uit was, moesten gebruikers die een filmpje op internet wilden opzoeken dit via de browser op de telefoon doen. Omdat het contract tussen Google en Apple was afgelopen, stond de handige YouTube-app niet meer standaard geïnstalleerd op de smartphones met besturingssysteem iOS6. Het zorgde niet voor grote problemen, maar wel voor aardig wat teleurstelling. Zo werkte het zoeken van video’s niet zo makkelijk meer en waren de filmpjes niet aangepast voor het grotere formaat van de iPhone 5, zodat er altijd een zwarte strook in beeld bleef staan.

Ook toen Google als reactie op de teleurstelling in september met een nieuwe app kwam, bleek deze niet aan alle wensen te voldoen. De YouTube-app voor iOS6 werkte volgens gebruikers nog steeds niet optimaal op de iPad en de nieuwste iPhone. Met de nieuwe aangepaste versie is daar verandering in gekomen.

De app is nu universeel geworden en is daarmee zowel geschikt voor de iPhone als de iPad. Daarnaast zijn er in het programma zelf een aantal duidelijke verbeteringen te merken. Zo biedt de app nu ondersteuning voor het afspelen via AirPlay. Dit houdt in dat video’s van YouTube vanaf een iPad of iPhone draadloos verstuurd kunnen worden naar een HD-tv in de woonkamer, via Apple TV. Iets vergelijkbaars kon eerder al met de app die Google voor YouTube en Playstation 3 maakte*. Belangrijk verschil is dat alles nu via één app geregeld kan worden, en dat gebruikers niet in bezit van een spelcomputer hoeven te zijn. Naast het draadloos streamen kunnen video’s met de app ook worden toegevoegd of verwijderd uit een playlist, en kan er naar filmpjes worden gezocht via spraakbesturing.

De geoptimaliseerde app is gratis te downloaden.

Bekijk in iTunes

Loading Facebook Comments ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>