YouTube Download Manager

Youtube download manager logo‘Professional’ staat er nog wel in het logo van YouTube Download Manager. En gezien de prijs van 40 dollar zou je kunnen denken dat het hier inderdaad gaat om de beste en meest complete downloader die je kunt krijgen. Voor de echte hard-core YouTube-fanaten, die alle denkbare opties tot hun beschikking willen hebben. Maar dat blijkt toch allemaal vies tegen te vallen. Eigenlijk maakt alleen het prijskaartje van deze downloader een professionele indruk.

Schrikbarend slecht is YouTube Download Manager nou ook weer niet, maar voor deze prijs mag je best wat eisen stellen. Deze YouTube-downloader heeft evenveel te bieden als de gemiddelde gratis software. Wie even doorzoekt zal waarschijnlijk zelfs programma’s vinden die geen cent kosten, maar meer kunnen dan deze manager.

Een paar dingetjes heeft het wel te bieden die je niet zo vaak tegenkomt. Het schijnt dat de downloadsnelheid bijvoorbeeld tien keer zo hoog is als bij een normale downloader. Daarnaast kun je handmatig de resolutie en de bitrate van een video- of audiobestand instellen. Maar je kunt je afvragen wat je daadwerkelijk aan die opties hebt. Alleen bij hele grote filmbestanden zul je dat verschil in downloadsnelheid echt merken, en het zelf aanpassen van de resolutie of bitrate zal in de meeste gevallen geen verbetering opleveren.

Buiten die opties stelt deze downloader simpelweg niet zo veel voor. Het doet zijn werk naar behoren, maar voor deze prijs zou je meer moeten kunnen krijgen. YouTube Download Manager kost meer dan de gemiddelde betaalde downloader, terwijl het minder te bieden heeft. Zo kun je bijvoorbeeld een gedownload bestand alleen maar omzetten naar FLV en AVI. Daarmee kun je het terugkijken in een normale mediaspeler, maar wie een filmpje bijvoorbeeld op zijn PSP of iPhone wil zetten om aan vrienden te laten zien, heeft aan deze downloader nog niet genoeg. Een aparte converter downloaden is dan de enige optie. Maar dan kun je dus net zo goed rondkijken voor een (gratis) downloader die meteen alles heeft.

Voordelen:

  • Het downloadt tien keer zo snel als een normaal programma
  • Je kunt handmatig de resolutie en bitrate instellen

Nadelen:

  • Het kost 40 dollar
  • Je kunt bestanden alleen maar naar FLV of AVI omzetten
  • Het is te beperkt voor het geld dat je eraan kwijt bent

Download YouTube Download Manager

Screenshot van YouTube Download Manager

screenshot youtube download manager

Loading Facebook Comments ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>