Downloaden met Windows

YouTube downloadenJe wil graag van YouTube downloaden, maar welk programma moet je kiezen? Het zijn er ontzettend veel en lang niet alles is aan te raden. Aan de andere kant is er ook een groot aantal downloaders die ontzettend goed zijn.

Top 5: Van YouTube downloaden met Windows

5. ClipGet

ClipGet-logoDeze downloader kostte altijd 25 dollar, maar is nu volledig gratis. Dat is al meteen een goede binnenkomer. De makers veranderden niets aan hun programma, waardoor ClipGet Video Downloader nog steeds de kwaliteiten heeft van een gemiddelde betaalde downloader. Dat zie je niet vaak.

Alles in ClipGet is samengevoegd binnen één scherm, waarin alles direct duidelijk wordt. Je plakt de URL van een favoriet filmpje in de zoekbalk en daaronder geef je aan in welk bestandsformaat de video moet worden opgeslagen (je krijgt een ruime keuze). Dat betekent dus dat je gedownloade bestanden niet achteraf nog eens hoeft om te zetten, zodat ze bijvoorbeeld op een mobiele telefoon afgespeeld kunnen worden. De populairste formaten zijn vertegenwoordigd, van AVI (voor zowel PC als DVD-speler) tot zelfs MP3, waarmee je dus alleen de audio van een filmpje naar de harde schijf haalt.

ClipGet is gemakkelijk te gebruiken, biedt veel mogelijkheden en is altijd stabiel. Een erg fijn programma om mee te werken.

Download ClipGet

4. WinX

winx-logoVeel gratis downloaders brengen nadelen met zich mee, zoals haperingen, vervelende spyware of een erg beperkt aantal opties. Maar met WinX Video Downloader, dat ook geen stuiver kost, heb je daar allemaal geen last van. Het werkt eigenlijk precies zoals je hoopt, of eigenlijk zoals je zou moeten verwachten.

Het werkt kinderlijk eenvoudig. Net als bij ClipGet -en vele andere downloaders- kopieert de gebruiker de link van een filmpje naar keuze en plakt hij deze in het programmavenster. Daarna wijst alles zich eigenlijk al vanzelf. Je krijgt de keuze uit alle beschikbare resoluties en codecs die YouTube aanbiedt. Daarbij wordt ook al meteen aangegeven hoeveel ruimte een bestand in beslag gaat nemen. En een mooi voordeel: WinX ondersteunt ook de allerhoogste resoluties, dus Full HD is geen probleem.

Ook hier kan de gebruiker weer kiezen uit de belangrijkste formaten om bestanden naar om te zetten. Geen enkel probleem is het dus om je favoriete filmpjes binnen een mum van tijd terug te kijken op je iPhone of PSP.

Download WinX

3. Soundfrost

soundfrost-logoLaat je niet in de war brengen door de naam van dit programma, want je kunt hier veel meer mee dan alleen een audiobestand van een YouTube-filmpje maken. Natuurlijk is die optie wel goed vertegenwoordigd. Niet alleen kunnen gebruikers een video omzetten naar MP3, maar ook naar WAV, AC3 en AAC.

Maar ook volledige filmpjes van YouTube downloaden is dus geen enkel probleem. Sterker nog, het is erg gemakkelijk. Het uiterlijk van YouTube to MP3 heeft namelijk veel weg van iTunes, waardoor veel gebruikers het waarschijnlijk al snel onder de knie zullen hebben. De zoekresultaten verschijnen onder elkaar zoals een lijst van muzieknummers in iTunes. Alles wat de gebruiker hoeft te doen is een bestand naar beneden slepen, in het downloadvenster. YouTube to MP3 doet de rest voor je.

Dit is dus een downloader die je zonder browser kunt gebruiken. Het is dus niet eens nodig om een URL te kopiëren, want je zoekt en downloadt gewoon binnen een en hetzelfde venster. Een ander voordeel is ook dat je grote aantallen filmpjes tegelijkertijd kunt downloaden. Leuk voor de echte fanaten onder ons.

Download Soundfrost

2. Van YouTube downloaden met MacX Video Downloader

macxWindows-mensen: schrik niet meteen van de naam, dit programma mag dan wel in de eerste plaats bedoeld zijn voor Mac-gebruikers, er is ook een versie beschikbaar voor de systemen van Microsoft.

Qua opzet heeft MacX wel wat weg van WinX. Gebruikers hoeven maar een minimum aantal handelingen uit te voeren om te krijgen wat ze willen. Goed, die URL moet je wel nog steeds zelf kopiëren, maar daarna werkt het allemaal heerlijk eenvoudig. Waarom zetten we hem dan toch hoger dan YouTube to MP3? Omdat deze downloader ook Full HD ondersteunt en ook werkt voor Mac-gebruikers.

Zodra je een URL in de zoekbalk hebt geplakt, gaat MacX direct aan de slag. Niet meteen met van YouTube downloaden, maar eerst met analyseren. Kort daarop verschijnt er namelijk een lijst met alle mogelijke formaten, codecs en bestandstypes die er beschikbaar zijn. Mooie bijkomstigheid is dat er in deze downloader een videospeler is verwerkt waarop je voor het downloaden nog kan controleren of het helemaal klopt. Met een klik op ‘Download Now’ trekt MacX vervolgens met een torenhoge snelheid de filmpjes van het internet naar de harde schijf van je computer.

Het is gratis, het werkt op Windows en Mac, het werkt gemakkelijk, het is uitgebreid en het gaat allemaal razendsnel. Een betere downloader is er haast niet voor te stellen. Of jawel, eentje eigenlijk om precies te zijn.

Download MacX Video Downloader

1. Van YouTube downloaden met iLivid

iLividWat een geweldig programma is dit. Alle losse voordelen uit bovengenoemde downloaders komen samen in deze prachtsoftware, plus nog wat meer. Om te beginnen bij het belangrijkste: ja, hij is gratis. En er is nog veel meer om van te genieten. Eigenlijk kun je de bovenstaande vier aanraders alweer vergeten. iLivid is met afstand de beste downloader die er op internet te vinden is.

Laten we het voor het gemak houden bij wat gebruikers hier nog extra krijgen bovenop alles dat de andere downloaders ook te bieden hebben. Een erg mooie bijkomstigheid van iLivid is de mogelijkheid om niet alleen van YouTube te downloaden, maar ook van sites als Rapidshare. Je hoeft dan niet meer in de bekende wachtrij, die behoorlijk kan gaan vervelen als je meerdere bestanden wil hebben. Met iLivid worden ze dankzij de ingebouwde Download Acceleratie moeiteloos met grote snelheid binnengehaald. En je hoeft niet te wachten tot er één klaar is; alles kan tegelijkertijd.

Een leuke extra is ook het feit dat je video’s al kunt afspelen tijdens het downloaden. Zo hoef je dus niet naar de download-balk te staren -hoewel dat met iLivid nooit heel lang kan duren- en kun je jezelf meteen vermaken met je favoriete video.

Wat ook heel fijn is om te beseffen bij iLivid is dat het naast volledig gratis, ook volledig veilig is. Geen malware, geen spyware; gewoon puur plezier. Net als bij de andere vier downloaders die je hierboven vindt. Wij hebben ze zorgvuldig voor je uitgezocht, zodat jij nu tijd over hebt om aan het downloaden te gaan. Dus waar wacht je nog op?

ilivid screenshot

Download iLivid

Loading Facebook Comments ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>