YouTube to MP3

youtube to mp3YouTube to MP3 programma’s zijn er in overvloed. Op YouTube staat namelijk niet alleen een overweldigende lading aan videomateriaal, maar ook een grote verzameling muziek.

Top 5: YouTube to Mp3

Omdat het een site is voor video’s zit er altijd wel beeldmateriaal bij, maar vaak voegt dat weinig toe. Het liefst zou je die muziek downloaden en op je MP3-speler zetten, zodat je dit kan luisteren wanneer je wil.

Dat kan ook, dankzij de verschillende programma’s die er op internet te vinden zijn. Wij zochten de beste voor je uit. De beste staat onderaan.

6. Free YouTube to MP3 Converter

Muziek downloadenSnel en simpel, dat is de makkelijkste omschrijving van deze software. Wie puur op functionaliteit zoekt en daar geen extra opties bij hoeft te hebben, zal uitstekend met deze downloader uit de voeten kunnen. Dankzij het eenvoudige uiterlijk hoeft er op geen enkel moment twijfel te bestaan over de bediening. Gebruikers plakken de URL van een muzieknummer op YouTube en kunnen vervolgens gemakkelijk invullen in welke kwaliteit ze hem willen opslaan en in welk formaat. Uiteraard kan er voor MP3 worden gekozen, maar ook AAC, FLAC, WAV zijn o.a. vertegenwoordigd.

De reden dat deze handige downloader niet hoger in onze top 6 is geëindigd, is het feit dat de kwaliteit van de gedownloade muziekbestanden soms enigszins tegenvalt. Je zou kunnen stellen dat dit met het bestand op YouTube te maken heeft, maar in vergelijking met andere programma’s leek deze toch een minder sterk resultaat op te leveren.

Toch mag Free YouTube Converter een aanrader worden genoemd. Het is kinderlijk eenvoudig en het werkt pijlsnel. Mensen die naar niets meer op zoek zijn maken met dit programma dus een prima keuze.

Download Gratis

4. Free YouTube to MP3 Converter Studio

Free-YouTube-to-MP3-Converter-Studio-logoDe naam van deze downloader lijkt verdraaid veel op onze nummer 5, maar dit is toch echt een ander programma. Een beter programma, naar onze mening. Dat heeft voornamelijk te maken met het gebruiksgemak. Hoewel de downloader hierboven ook ontzettend simpel werkte, blijkt Free YouTube to MP3 Converter Studio het de gebruiker net iets makkelijker te maken.

Zodra gebruikers de software hebben geïnstalleerd, wordt hij toegevoegd aan de opties van de rechtermuisklik in Internet Explorer. Dit betekent dus in de praktijk dat als je een video vindt waarvan je graag de muziek wil bewaren, je er alleen maar op hoeft te klikken en aan te geven dat je de MP3 wil downloaden. Er komt dus geen extra menu aan te pas. Overigens kan dat wel, als gebruikers dat prettiger vinden. De optie om een URL in te voeren is ook nog steeds aanwezig.

Een ander groot voordeel is dat deze converter ontzettend snel is, zelfs als je meerdere downloads tegelijkertijd aanzet, of bij hele lange liedjes. Dat in combinatie met het gebruiksgemak maakt dit programma tot een van de beste die we konden vinden.

Download Gratis

3. RipTunes

RipTunes-logoKan het nog gemakkelijker dan wat we al hebben laten zien? Eigenlijk is dat niet voor te stellen. RipTunes is in gebruiksgemak dan ook niet per se beter dan de nummers 4 en 5, maar de makers komen met een andere aanpak die in feite even prettig werkt. Ook hier kunnen alle handelingen worden beperkt binnen één scherm. In dit geval is dat niet de webbrowser, maar de downloader zelf.

RipTunes heeft namelijk een ingebouwde zoekfunctie die veel lijkt op die van YouTube zelf. Na een zoekterm te hebben ingevuld komt er een lijst met alle video’s naar voren, zoals iedereen gewend is. Maar klik je binnen RipTunes zo’n filmpje aan, dan staat binnen een minuut het MP3-bestand ervan op de harde schijf.

Deze downloader heeft naast de zeer simpele besturing ook een aantal leuke extra opties. Zo kunnen gebruikers bijvoorbeeld direct hun zoekresultaten of gedownloade bestanden op Facebook of Twitter posten, zodat vrienden direct zien wat voor muzieksmaak ze hebben. Daarnaast kun je met RipTunes zelfs je eigen ringtones maken. Je selecteert dan een deel van het nummer dat je downloadt, wat dan vervolgens als beltoon op je telefoon gebruikt kan worden. De vraag is hoe vaak je zulke dingen in de praktijk gebruikt, maar het is zeker leuk om een keer uit te proberen.

Download Gratis

2. YouTube to MP3

YouTube-To-MP3-logoEen weinig fantasievolle naam, maar laat je dat niet het idee geven dat de makers van dit programma weinig ambitie hebben. Want YouTube to MP3 is een van de meest complete programma’s om audio van YouTube af te halen.

Prettig aan deze downloader is het feit dat het veel gelijkenissen vertoont met iTunes. Als je daar dus al mee werkt, zul je geen enkel probleem hebben om dit programma te doorgronden. Nadat een zoekterm is ingevuld, verschijnen de resultaten onder elkaar zoals liedjes in een lijst van iTunes. Kies een geschikte uit, sleep hem naar het downloadvenster beneden in het beeld, en laat YouTube to MP3 de rest doen. Net als RipTunes hoef je hier dus geen internetbrowser voor op te starten.

YouTube to MP3 kan bestanden naar veel verschillende formaten omzetten. Denk aan audiobestanden als MP3, AAC en WAV, maar ook aan videobestanden als AVI, WMA en MP4. Dat betekent dus dat je er met dit programma ook nog steeds voor kunt kiezen om een volledig filmpje op te slaan. Daar hoef je dan dus geen apart programma meer voor te downloaden.

Download Gratis

1. MP3 Rocket

MP3-Rocket-logoHoe sterk alle bovenstaande programma’s ook zijn, er is een die er nog steeds bovenuit steekt. Je zult wel begrijpen dat de verschillen niet heel groot zijn met de nummers 2 en 3. Veel verbeterpunten ten opzichte van die twee downloaders vallen er niet te bedenken. Toch laat MP3 Rocket zien het net iets beter te kunnen.

Ook in deze downloader is het niet nodig om eerst een URL te kopiëren, maar speelt alles zich lekker simpel binnen hetzelfde venster af. Een zoekterm invullen in MP3 Rocket is genoeg. Voordat je dan begint met downloaden, kun je nog kiezen uit een aantal opties. En daar laat deze downloader zijn echte kwaliteiten zien.

Net als bij YouTube to MP3 kun je hier namelijk meer mee dan alleen audio downloaden. Voordat je de software aan de slag laat gaan, kun je kiezen uit een groot aantal verschillende formaten om het filmbestand naar om te zetten. Naast MP3 staan bijvoorbeeld MP4, MPG en MOV in de lijst.

Daar komt bij dat je in de hoogste kwaliteit kunt downloaden. MP3 Rocket ondersteunt HD, in zowel audio als video. De echte liefhebbers, die helder geluid en beeld hoog in het vaandel hebben staan, zullen met MP3 Rocket hun hart kunnen ophalen.

Download MP3 rocket

Loading Facebook Comments ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>