YouTube Music Downloader

xUpdate: 24-06-13 De download is verwijderd omdat wij dit programma niet meer vertrouwen.

YouTube Music Downloader logo

YouTube staat vol met beeldmateriaal, maar net zo goed zijn er talloze muzieknummers op te vinden. Soms zit daar zelfs ook net dat ene liedje tussen dat nergens anders op het net te vinden is. De bijbehorende oninteressante video moet je dan maar op de koop toe nemen. En dat je het steeds weer terug moet zoeken als je het graag nog een keer wilt luisteren hoort er ook gewoon bij. Maar eigenlijk hoeft dat allemaal niet. Met YouTube Music Downloader haal je de muziek rechtstreeks naar je harde schijf.

Veel programma’s die internetgebruikers helpen om van YouTube te downloaden, bieden de mogelijkheid om gehele video’s op te slaan. Vaak genoeg is het echter het geval dat alleen de muziek of het geluidsfragment van enige waarde is. Met YouTube Music Downloader, een gratis programma, kunnen gebruikers met gemak een filmpje omzetten naar een audiobestand. Voor de mensen die er ook nog volledige video’s naast willen downloaden, biedt het ook nog uitkomst.

Alles werkt vrij vanzelfsprekend. Zodra muziekliefhebbers de URL van een video naar keuze kopiëren, verschijnt deze automatisch in het hoofdmenu van het programma. Vervolgens kan er worden ingesteld waar het gedownloade bestand moet worden opgeslagen, en welk formaat het moet worden. Net als in elke andere download-manager kan er hier ook worden gekozen om het volledige videobestand van YouTube te halen. Wie alleen de muziek wil hebben, kan dit eenvoudig in het menu instellen. YouTube Music Downloader doet de rest. Een gemiddeld liedje kan al klaar zijn binnen een paar seconden. Natuurlijk hangt dit ook af van de internetverbinding, maar het is zonder meer noemenswaardig. YouTube Music Downloader is geoptimaliseerd voor hoge snelheid.

Een handige bijkomstigheid van dit programma is het feit dat het meerdere downloads tegelijkertijd kan verwerken. Dat is niet altijd het geval bij soortgelijke software. Daarnaast is er nog een extra optie waarmee de kleur van het hoofdscherm kan worden aangepast. Misschien leuk als afwisseling voor de fanatiekelingen.

Voordelen:

  • De keuze tussen video of alleen audio
  • Een hoge download en conversiesnelheid
  • Meerdere downloads tegelijkertijd
  • Het is gratis

Nadelen:

  • Het werkt alleen voor video’s van YouTube
  • Het is uitsluitend gemaakt voor Windows-systemen

Screenshot van YouTube Music Downloader

Youtube Music Downloader screenshot

Loading Facebook Comments ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>