YTD Video Downloader

YTD video downloaderDe echt goede programma’s waar je filmpjes van YouTube mee kunt downloaden kosten helaas geld, maar er zijn genoeg gratis versies die heel aardig in de buurt komen. YTD Video Downloader biedt veel mogelijkheden, hoewel gebruikers daar wel allerlei reclames voor op de koop moeten toe nemen.

Met YTD kun je op een snelle en gemakkelijke manier video’s van websites als YouTube, Vimeo, Blip.tv en Vevo downloaden. Het programma ondersteunt meer dan zestig verschillende sites en zet de gedownloade filmpjes om in de standaardformaten voor de iPad, iPhone, PSP, iPod, mobiele telefoons, Windows Media Video, Xvid MP4 en MP3. Daarnaast kan YTD ook de filmpjes afspelen in een eenvoudig uitgevoerde player.

Handig aan YTD is de manier waarop je video’s naar de harde schijf kunt halen. Een gekopieerde URL van een filmpje wordt automatisch in de downloadbalk van het programma geplakt. De gebruiker hoeft vervolgens alleen nog op ‘Download’ te klikken. Wel handig is om van tevoren in te stellen waar de video moet worden opgeslagen. Om te bepalen naar welk formaat een filmpje moet worden omgezet, klik je simpelweg op het tabblad ‘Convert’, waar een keuze kan worden gemaakt uit de genoemde formaten.

Wie verschillende bestanden tegelijkertijd downloadt, kan ze onder het tabblad ‘Activity’ sorteren op o.a. grootte, voortgang en downloadsnelheid. Die verschillende kolommen kunnen jammergenoeg niet anders geordend worden. Een ander nadeel van YTD is dat het niet schermvullend gemaakt kan worden, waardoor dingen soms lastig leesbaar zijn. Er is daarnaast ook geen ingebouwd hulpprogramma te vinden, maar gelukkig wordt er wel met een link naar een handige website verwezen.

Conclusie

Ondanks de nadelen is YTD Video Downloader voor een gratis programma absoluut geen slechte keuze. Het werkt gemakkelijk en snel, en wordt bovendien regelmatig geüpdated voor veranderingen in de verschillende videoplatforms die het ondersteunt. Bij de gratis versie zit wel automatisch andere software in een bundel, krijg je reclame voor je kiezen en wordt de helft van de interface gebruikt om de Pro-versie te promoten. Wie daar geen problemen mee heeft, kan zijn hart ophalen met dit programma.

Voordelen:

  • Gekopieerde URLs worden automatisch in het programma geladen
  • Video’s worden snel gedownload
  • Er is een brede keuze aan formaten om de gedownloade video’s naar om te zetten

Nadelen:

  • Het programma kan niet schermvullend worden gemaakt
  • Je moet de reclame en gebundelde software op de koop toe nemen

 
25 keer gedownload.

Bezoek de website

 

Screenshot van YTD video downloader

Screenshot YTD video downloader

Loading Facebook Comments ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>